Közzétéve: 2020.08.31.
Mihályháza Község Önkormányzata és környéke

SAJTÓKÖZLEMÉNY

Humán szolgáltatások fejlesztése térségi szemléletben - Bakonyalja falvaiban

Az EFOP-1.5.3-16-2017-00105 azonosítószámú projekt legfőbb célja a társadalmi felzárkózás érdekében a területi különbségek csökkentése, a minőségi humán közszolgáltatásokhoz való hozzáférés javítása. A konstrukció másik fő célja a helyi esélyegyenlőségi programokban feltárt problémák komplex, a helyi közösségekre és erőforrásokra alapuló kezelését célzó területi hatókörű fejlesztési programok megvalósításának támogatása.
A projekt az Emberi Erőforrások Minisztériuma által kiírt EFOP-1.5.3-16 Humán szolgáltatások fejlesztése térségi szemléletben című pályázati konstrukció keretében, az Európai Unió támogatásával és az Európai Szociális Regionális Alap társfinanszírozásával valósul meg.


A projekt keretében 249,99 millió forintból az alábbi kapcsolódó fejlesztések valósulnak meg:

A projektet megvalósító Mihályháza Község Önkormányzata által vezetett 6 tagú konzorcium az alábbi településekből áll: Mihályháza Község Önkormányzata, mint konzorciumvezető, valamint Bakonyszücs Község Önkormányzata, Külsővat Község Önkormányzata, Pápateszér Község Önkormányzata, Ugod Község Önkormányzata és Vinár Község Önkormányzata, mint konzorciumi tagok.

A projekt az Emberi Erőforrások Minisztériuma által kiírt EFOP-1.5.3-16 Humán szolgáltatások fejlesztése térségi szemléletben című pályázati konstrukció keretében, az Európai Unió támogatásával és az Európai Szociális Regionális Alap társfinanszírozásával valósul meg.

További információ kérhető:
Mészáros Géza polgármester
telefonszám: 89/348-586EFOP-1.5.3-16-2017-00105
"Humán szolgáltatások fejlesztése térségi szemléletben -
Bakonyalja falvaiban" projekt

A projekt legfőbb célja a társadalmi felzárkózás érdekében a területi különbségek csökkentése, a minőségi humán közszolgáltatásokhoz való hozzáférés javítása. A konstrukció másik fő célja a helyi esélyegyenlőségi programokban feltárt problémák komplex, a helyi közösségekre és erőforrásokra alapuló kezelését célzó területi hatókörű fejlesztési programok megvalósításának támogatása.

Tervezett fejlesztések:

Mihályháza Község Önkormányzata (kedvezményezett) által vezetett 6 tagú konzorcium az alábbi településekből áll: Bakonyszücs Község Önkormányzata, mint konzorciumi tag, Külsővat Község Önkormányzata, mint konzorciumi tag, Pápateszér Község Önkormányzata, mint konzorciumi tag, Ugod Község Önkormányzata, mint konzorciumi tag, Vinár Község Önkormányzata, mint konzorciumi tag, és Mihályháza Község Önkormányzata, mint konzorcium vezető.

A projekt az Emberi Erőforrások Minisztériuma által kiírt EFOP-1.5.3-16 Humán szolgáltatások fejlesztése térségi szemléletben című pályázat keretén belül valósul meg.

Támogatás összköltsége: 249 999 995 Ft

Támogatás mértéke: 100%

Megvalósítás kezdete: 2021.05.01.

A projekt várható befejezése: 2023.05.31.

A projekt azonosító száma: EFOP-1.5.3-16-2017-00105